De volgende stapel moet eerst ontdaan worden van een stuk low-budget huishoudfolie, en als tweede hindernis ben ik ook deze keer weer aan het vechten om dat direct statisch geladen plastic van mijn handen in de prullenbak te krijgen.   De flinke stapel folders van parfumerie-, doe het zelf-, keuken-, bedden- en supermarktketens houden me in elk geval een paar minuten aan het bladeren.  Maar of ik er wijzer van ben geworden?

 Als laatste ligt er dan,  de als “glossy nieuwe uitvoering van het ter zielen zijnde trefpuntje” aangekondigde Berghs contact.  Maar ik zie toch echt het magere zusje van de ouwe telefoongids voor me liggen. Deze is dus met behulp van ondernemers, dorpsraad en met een onafhankelijke raadgever ondergebracht bij een bedrijf in Vinkel.   Nou, daar zijn wij hier dus allemaal niks wijzer van geworden!  Mischien op een klein onafhankelijk raadgevertje na dan.

Als die dan goeie raad had willen geven, had hij aan zijn CDA-vriendjes moeten vertellen dat wij hier Berchplaets met een CH schrijven, en dat ik niet verlegen zit om advertenties uit Nuland, Rosmalen, Oijen, Heesch, Lith en omstreken.  Oh ja, en dat ik Klaas van Bètte uit Nisseroi of Meesterverteller Willem uit Veghel ook helemaal nie ken!  
Na een tweetal minuten doorbladeren van ons nei Bergs minikrantje, vol met herinneringen van zo’n twee weken geleden op facebook, twitter en internet gelezen nieuws ben ik echt toe aan iets verfrissends. En met een lekker koud Berghs biertje  ga ik langs mijn vrouw op de bank zitten. “Hedde gij da nou al allemaal gelezen” vraagt ze.  En met een glimlach op mijn gezicht en ontkennend knikkend pak ik de tablet van tafel.  Effe kijken wat de volgende editie die over een maand al op de mat valt ons voor nieuws zal brengen. 

Proost alvast!

.

IK WERK VANUIT HUIS

 • Adres:
  Mgr.Bekkersstraat 34
 • Postcode:
  5351 GM
 • Woonplaats:
  Berghem

Neem contact op

 • Telefoon:
  0412-405195
 • E-Mail:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Mobiel:
  06-13057171