Een scherpe blik.......

Weer niks wijzer geworden!

Weer niks wijzer geworden!

Heerlijk,  zo’n avondje zonder verplichtingen of afspraken.  Met stamppot en rookworst achter mijn kiezen, gevolgd door een toetje met extra slagroom, besluit ik om vanavond toch eens keer de moeite te nemen om die stapel reclamefolders en weekbladen door te neuzen.  “Doar wordde nooit stommer van” zei ons moeder altijd, terwijl ze in sneltrein tempo bladerend door de krant ging. Dit goed voorbeeld volgend waren de twee weekblaadjes al snel terzijde.  Oud nieuws, nie stommer, maar zeker niks wijzer van geworden!  

De volgende stapel moet eerst ontdaan worden van een stuk low-budget huishoudfolie, en als tweede hindernis ben ik ook deze keer weer aan het vechten om dat direct statisch geladen plastic van mijn handen in de prullenbak te krijgen.   De flinke stapel folders van parfumerie-, doe het zelf-, keuken-, bedden- en supermarktketens houden me in elk geval een paar minuten aan het bladeren.  Maar of ik er wijzer van ben geworden?

 Als laatste ligt er dan,  de als “glossy nieuwe uitvoering van het ter zielen zijnde trefpuntje” aangekondigde Berghs contact.  Maar ik zie toch echt het magere zusje van de ouwe telefoongids voor me liggen. Deze is dus met behulp van ondernemers, dorpsraad en met een onafhankelijke raadgever ondergebracht bij een bedrijf in Vinkel.   Nou, daar zijn wij hier dus allemaal niks wijzer van geworden!  Mischien op een klein onafhankelijk raadgevertje na dan.

Als die dan goeie raad had willen geven, had hij aan zijn CDA-vriendjes moeten vertellen dat wij hier Berchplaets met een CH schrijven, en dat ik niet verlegen zit om advertenties uit Nuland, Rosmalen, Oijen, Heesch, Lith en omstreken.  Oh ja, en dat ik Klaas van Bètte uit Nisseroi of Meesterverteller Willem uit Veghel ook helemaal nie ken!  
Na een tweetal minuten doorbladeren van ons nei Bergs minikrantje, vol met herinneringen van zo’n twee weken geleden op facebook, twitter en internet gelezen nieuws ben ik echt toe aan iets verfrissends. En met een lekker koud Berghs biertje  ga ik langs mijn vrouw op de bank zitten. “Hedde gij da nou al allemaal gelezen” vraagt ze.  En met een glimlach op mijn gezicht en ontkennend knikkend pak ik de tablet van tafel.  Effe kijken wat de volgende editie die over een maand al op de mat valt ons voor nieuws zal brengen. 

Proost alvast!

.

testnieuws1

Het is rage aan het worden, de berenjacht! Geef kinderen een leuk spel, laat ze beren zoeken in hun eigen woonwijk. Het idee is overgewaaid uit Australië en Engeland en in tienduizenden huizen in Nederland zijn beertjes voor het raam gezet. En ook de berenjacht in Berghem is gaande! De facebookpagina/Help elkaar in Berghem promoot het en hebben een hele lijst

nieuws3

Dit is een kleine test om te kijken of we deze automatisch in kunnen voegen. TV Berghem zendt gedurende deze rare tijd, enkele opnames die eerder zijn uitgezonden, opnieuw uit. Deze keer worden de opnames uitgezonden van Jan Boeijen, interview Burgemeester Wobine Buijs en TV Baby Dylan van den Heuvel uit serie dokter Tinus.

nieuws2

TV Berghem zendt gedurende deze rare tijd, enkele opnames die eerder zijn uitgezonden, opnieuw uit. Deze keer worden de opnames uitgezonden van Jan Boeijen, interview Burgemeester Wobine Buijs en TV Baby Dylan van den Heuvel uit serie dokter Tinus.

IK WERK VANUIT HUIS

 • Adres:
  Mgr.Bekkersstraat 34
 • Postcode:
  5351 GM
 • Woonplaats:
  Berghem

Neem contact op

 • Telefoon:
  0412-405195
 • E-Mail:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Mobiel:
  06-13057171